HOOFDZAAKupdate

 DINSDAG 4 APRIL 2006 - Mijn lief heeft de strijd verloren. Hij is maandag 3 april om 21.15 uur overleden. Ik ben superverdrietig maar het is ook goed zo. Hij heeft zo ontzettend hard gevochten om aan het leven deel te blijven nemen. Het werd zo'n ongelijke strijd. Dus ben ik blij dat het voor hem voorbij is.

ZONDAG 2 APRIL 2006 - Gisteren is het infuus uit Guido's arm gehaald omdat het niet meer werkte. En dat was voor mijn gevoel een symbolisch moment. Hij krijgt nu alleen nog medicijnen tegen de pijn. Gisteren en vandaag met (oud) collega's bij Guido's bed herinneringen opgehaald en daarom ook gelachen. Het blijft onwerkelijk dat Guido vet aan het verliezen is van het proces dat zich in z'n hoofd afspeelt. Ik mis hem nu al.

VRIJDAG 31 MAART 2006 - Guido slaapt steeds meer. De momenten dat hij weer helder is zijn schaarser en heel kort. Hij heeft nu ook voor 't eerst in z'n leven z'n eerste portie dope te pakken, een fraaie morfine pleister.

WOENSDAG 29 MAART 2006 - Vandaag is Guido vanuit het AMC verhuisd naar het Johannes Hospitium in Wilnis (adres: Kamgras 2 - 3648 HM Wilnis). Natuurlijk heeft het hospitium ook een telefoonnummer maar Guido z'n armen zijn stuurloos dus hij kan geen telefoon opnemen en ook geen telefoonhoorn aan z'n oor houden. Hij vond de rit Amsterdam-Wilnis in de ambulance niet echt fijn, vooral z'n nek deed pijn. Maar hij is daar nu en het voelt goed dat hij daar is. Hij heeft een kamer voor zich alleen en ze serveren koffie (of thee) mét een koekje voor het bezoek! ;-) Je kunt hem daar de hele dag door bezoeken, er gelden in dit hospitium geen bezoekuren. Hij is alleen af en toe behoorlijk van z'n padje af maar tussendoor maakt hij grappen en op die heldere momenten heeft hij weer twinkeltjes in z'n ogen. Zoals je weet is Guido een gezelligheidsdier dus als je wilt waai dan bij hem aan. Ik wil wel graag een beetje weten wanneer er iemand naar Guido toe gaat. Dat zijn dan de tijden dat ik hier in Nigtevecht kan zijn voor onze meiden.

DINSDAG 28 MAART 2006 - Het is vreselijk maar mijn Lief gaat de strijd verliezen. Gisteren heb ik samen met Aafke een gesprek gehad met de arts die Guido nu behandelt. Ik laat het medische verhaal maar weg. Maar het komt er in het kort op neer dat nu zelfs het AMC geen medisch zinvolle handelingen meer voor hem kan doen. Er is uitgebreid overleg geweest met de ouders en broers van Guido en we hopen dat we snel een plaatsje voor hem kunnen vinden in een Hospice.

ZONDAG 26 MAART 2006 - Vandaag was Guido al wat rustiger in z'n bedje. Hij praat niet maar hij knijpt wel in m'n handen als ik tegen hem praat. Vandaag ook met de zaalarts gesproken over het hoe nu verder. Is nog niet veel over te zeggen. Morgen zullen ze overleggen met de andere artsen. Deze arts verwacht dat het dossier donderdag a.s. opnieuw besproken zal worden in het grote overleg (ik noem het maar het Knappe Koppen Team). Dus nog even afwachten. Als je hem iets wilt sturen: AMC - Meibergdreef 9 - 1105 AZ Amsterdam Zuidoost. H6Zuid kamer 120-2. Wil je hem bezoeken dan alleen in overleg!! Je kunt me sms-en en dan bel ik je terug als ik weer uit het AMC ben. Mijn nummer is 06 27 39 66 55

Guido is in het AMC opgenomen dus onderstaande update's zijn door Lyliane ingevoerd.

ZATERDAG 25 MAART 2006 Guido is vandaag opnieuw opgenomen in het AMC. Z'n evenwicht is kwijt en hij blijft misselijk. Dit betekent dat hij niet goed zelf kan lopen. En zijn medicijnen houdt hij door de misselijkheid ook niet binnen. En dat is wel noodzakelijk. Dus voorlopig ligt hij tot en met maandagochtend zeker in het AMC.

 

15 maart 2006 - Wending - De laatste dagen (terwijl half Nederland griep heeft) ben ik ietswat duf, wazig en niet 100%. Omdat ik controle heb, berichten we het AMC en wachten die afspraak af. Als extra controle wordt er een MRI-scan ingedeeld. De uitslag volgt snel en dat wordt een directe klap in het gezicht. Zo positief als de eerdere scan in januari was, zo negatief is de uitslag nu. Het tumorweefsel heeft flink wat uitzaaiingen in het hoofd en dat is nooit gunstig. Het zit op de moeilijkst bereikbare plekken en is slecht en beperkt af te remmen.

De artsen van diverse afdelingen hebben versneld overleg en komende week wordt direct begonnen met kort, versneld en 4 maal verzwaard bestralen.

 

.

 

 

 

 

 

 

 


 

Meer en meer wordt (mij) duidelijk dat de behandeling (hopelijk) levensverlengend (en dus nooit genezend) is. De lengte van korter verder leven zal in de toekomst blijken en is op geen enkele manier te voorspellen.